Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  5
Results 1 to 8 of 8

Thread: copy a wii disc

  1. #1
    Retired Grumpy Grandad notanotherone's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    not far from you
    Posts
    6,799
    Post Thanks
    Rep Power
    61

    copy a wii disc

    ok ive not done this for ages ,i have a copied wii game disc,my granddaughter has the same one but hers doesnt play either on her wii or mine ,were nit sure if itcever did,now the one i have plays ok ,QUESTION how can i copy the good one and burn a disc for her ?
    wii #5344 2071 8397 4304
    Hidden Content
    Trust me the devil allways wins ,no matter how hard we resist

  2. #2
    Biatch Moderator berley's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Scotland
    Age
    55
    Posts
    8,229
    Post Thanks
    Rep Power
    75
    you need to create an image file from your disc then burn the image onto another disc.

    Google ImgBurn it's really simple to use, there's loads of other software that can do it as well but that's an easy to understand one
    gяσωιηg σℓ∂ ιѕ мαη∂αтσяу; gяσωιηg υρ ιѕ σρтισηαℓ.
    If you would like to help with the running costs of the site click below

    Hidden Content
    Honesty is better than sugar coated bullsh!t

  3. Thanks notanotherone thanked for this post
    Likes notanotherone liked this post
  4. #3
    Retired Grumpy Grandad notanotherone's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    not far from you
    Posts
    6,799
    Post Thanks
    Rep Power
    61
    am sure you told me before how to ,but could not think how ,thanks
    wii #5344 2071 8397 4304
    Hidden Content
    Trust me the devil allways wins ,no matter how hard we resist

  5. #4
    Retired Grumpy Grandad notanotherone's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    not far from you
    Posts
    6,799
    Post Thanks
    Rep Power
    61
    ok that didnt work i did say i was trying to copy a copy disc didnt i? it just said they were errors and stopped
    wii #5344 2071 8397 4304
    Hidden Content
    Trust me the devil allways wins ,no matter how hard we resist

  6. #5
    Biatch Moderator berley's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Scotland
    Age
    55
    Posts
    8,229
    Post Thanks
    Rep Power
    75
    Yea you did say you were trying to copy a disc and you need to copy it to an image file first and foremost, if it didn't work then the quickest way would be to download another copy of the disc you want and burn that.
    gяσωιηg σℓ∂ ιѕ мαη∂αтσяу; gяσωιηg υρ ιѕ σρтισηαℓ.
    If you would like to help with the running costs of the site click below

    Hidden Content
    Honesty is better than sugar coated bullsh!t

  7. Thanks notanotherone thanked for this post
  8. #6
    Biatch Moderator berley's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Scotland
    Age
    55
    Posts
    8,229
    Post Thanks
    Rep Power
    75
    If your disc still plays ok you should be able to create an image file from it, clean your disc and try again.
    gяσωιηg σℓ∂ ιѕ мαη∂αтσяу; gяσωιηg υρ ιѕ σρтισηαℓ.
    If you would like to help with the running costs of the site click below

    Hidden Content
    Honesty is better than sugar coated bullsh!t

  9. Thanks notanotherone thanked for this post
    Likes notanotherone liked this post
  10. #7
    Retired Grumpy Grandad notanotherone's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    not far from you
    Posts
    6,799
    Post Thanks
    Rep Power
    61
    ok after berley advice,tried cleaning the disc,this still did not work could not get image burn to copy ,then i looked at imageburn set up it ha speed setting so i thought id give this a bash ,i mind when we were doing these in the begining i mind berley telling me about speed and type of disc ,so i found some verbatim discs,and reduced the speed setting to x1 ,and it read and copied the disc and made an iso file,then came rheburning of said file ,1st attempt ,i turned the speed down to x1,waited and it burned the disc,but when it was finished it opened the tray then closed it again and went through the process again which i thought it was supposed to do ,finaly took the disc out and put it into wii ,it came up with title ,and it loaded ,then it came up with an error code,so i did another ,same thing happened ,so i did another ,same thing ,so i did another this time when the tray opened i grabbed the disc ,and placed it in wii ,low and behold it played,now i may have some setting issues with image burn ,but it worked ,thanks for the help berley
    wii #5344 2071 8397 4304
    Hidden Content
    Trust me the devil allways wins ,no matter how hard we resist

  11. Likes berley liked this post
  12. #8
    Retired Grumpy Grandad notanotherone's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    not far from you
    Posts
    6,799
    Post Thanks
    Rep Power
    61
    quick update it plays in granddaughters wii as well so shes over the moon
    wii #5344 2071 8397 4304
    Hidden Content
    Trust me the devil allways wins ,no matter how hard we resist

  13. Likes Spinifex, Collider liked this post

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 16-08-2015, 08:03 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 27-11-2014, 09:53 AM
  3. ps3 will not read disc (disc not spinning)
    By thelostone in forum Sony Playstation 3
    Replies: 7
    Last Post: 13-06-2011, 11:12 PM
  4. 100 Gig Blu-ray Disc
    By trinitys_mate in forum Home Entertainment Equipment
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2006, 07:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •